بهترین روش تشخیص عیار نقره چیست؟

روش تشخیص عیار نقره 
فهرست مطالب

آیا در مورد عیارسنجی نقره چیزی می‌دانید؟ تشخیص عیار نقره یک فرایند حیاتی در صنایع مرتبط با نقره مانند جواهرسازی، صنایع الکترونیکی و تولید تزئینات است. دقت و صحت تشخیص عیار نقره، اهمیت بسیاری در تضمین کیفیت محصولات و تعیین ارزش آن‌ها دارد. در این مقاله، روش‌های مختلف تشخیص عیار نقره مورد بررسی قرار می‌گیرند. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با روش تشخیص عیار نقره  آشنا کنیم، پس تا انتهای این مقاله ما را همراهی فرمایید.

عیار نقره چیست؟

عیار نقره به مقداری از نقره در یک ماده یا آلیاژ اشاره دارد. این مقدار نشان دهنده درصد وزنی یا حجمی نقره موجود در آلیاژ یا ماده مورد نظر است. عیار نقره معمولاً به صورت درصدی بیان می‌شود، به عنوان مثال، یک آلیاژ نقره با عیار ۹۲.۵ یا ۹۲۵ نشان می‌دهد که درصد وزنی نقره در آن ۹۲.۵ است و مابقی به عناصر دیگری مانند مس یا روی تعلق دارد. عیار نقره مهم‌ترین شاخص در تعیین کیفیت و ارزش محصولات نقره‌ است و تشخیص صحیح آن از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو چنانچه هیچ عددی همچون ۹۰۰، ۹۲۵ و ۹۵۰ را مشاهده نکردید، بدانید آن نقره تقلبی خواهد بود. در مورد عیارسنجی نقره، نظر داشته باشید که هرچه عيار نقره بیشتر باشد، استحکام و ماندگاری آن در مقابل اكسيداسيون بیشتر می‌شود.

روش تشخیص عیار نقره 

روش عیار سنجی دقیق نقره

یکی از روش‌های مورد استفاده برای عیارسنجی نقره، استفاده از آزمون آهن‌ربایی خواهد بود. خاصیت ضد آهن‌ربایی نقره باعث می‌شود که ذرات آهن به نقره چسبیده و به راحتی جدا نشوند، که نشان دهنده عیار بالای نقره است.

همچنین، توجه به علامت‌هایی که روی نقره حک شده، یک روش دیگر برای تشخیص نقره و تخمین عیار آن است. سازندگان معمولاً عیار نقره را روی جواهرات یا ظروف نقره حک می‌کنند. به عنوان مثال، اگر روی نقره عدد 925 حک شده باشد، نشان می‌دهد که آن جواهر از نقره با عیار 925 یا استرلینگ ساخته شده است.

وجود احتمال تقلب در این علائم نیز وجود دارد و بنابراین توجه به سایر روش‌های تشخیصی نیز ضروری است.

عیارسنجی نقره توسط محلول شورتر

روش محلول شورتر یکی از بهترین روش‌های عیار سنجی نقره است که با استفاده از آن می‌توان نقره را از فلزات غیرنقره‌ای تشخیص داد.

در این روش، ابتدا روی نمونه نقره یک بریدگی ایجاد می‌شود و سپس مقداری از محلول شورتر روی بریدگی ریخته می‌شود، که باعث تغییر رنگ محلول می‌شود. سپس با توجه به رنگ حاصل، عیار نقره تشخیص داده می‌شود. بسته به غلظت نقره در نمونه، رنگ محلول می‌تواند تغییر کند و این تغییر رنگ، نشانگر عیار نقره است.

ضمنا، این روش همچنین قادر است در صورتی که قطعه مورد نظر از فلزی غیراز نقره ساخته شده باشد، نوع فلز غیرنقره‌ای را نیز تشخیص دهد. بدین ترتیب، با استفاده از روش محلول شورتر، توانایی تشخیص عیار نقره و تمایز آن از سایر فلزات به طرز قابل توجهی بهبود می‌یابد.

انواع عیار نقره در کشورهای مختلف چگونه است؟

نقره انگلیسی (بریتانیا) با عدد و عیار 958 مشخص می‌شود که 95.8 درصد آن نقره خالص و 4.2 درصد باقیمانده شامل مس یا فلز دیگری است. نوع درجه یک فرانسوی از نقره با عیار 950 دارای 95 درصد نقره خالص و 5 درصد باقیمانده را سایر فلزات تشکیل می‌دهند.

همچنین، نوع روسی از نقره با عیار 947، 947.7 درصد نقره خالص بوده و مابقی آن فلزات دیگری را در خود جای داده است. ناگفته نماند که به علاوه نوع دیگری از نقره روسی نیز موجود است که عیار 875 را دارد. این بدین معنی که 87.5 درصد آن از نقره خالص تشکیل می‌گردد.

مسکوکات نقره با عیار 900 شامل 90 درصد نقره و مابقی آن از سایر فلزات مانند مس تشکیل شده، همچنین برخی سکه‌ها نیز از آلیاژ نقره ساخته شده‌اند. نقره اسکاندیناوی با عیار 830 دارای 83 درصد نقره و 17 درصد فلزات دیگر است. نقره آلمان نیز با عیار 800 یا 835 معرف عموم است.

عیار سنجی نقره راهی مطمئن برای خریدی هوشمندانه

در این مقاله از نقره هاشمیان به بررسی دقیق روش تشخیص عیار نقره پرداخته شد. با توجه با توضیحات ارائه شده می‌توان یکی از روش‌های استفاده از محلول شورتر یا عیار نقره را برای تشخیص نقره مورد استفاده قرار داد. در نتیجه، با این روش‌ها می‌توانید با خیالی آسوده نقره خود را به همراه ضمانت و عیار مشخص خریداری کنید.

 

نویسنده: محمد رضا سعیدی

من محمدرضا سعیدی هستم. چندین سال است که در زمینه خرید و فروش نقره و زیورآلات نقره مشغول به فعالیت هستم. سعی می کنم آخرین تجربیات و اطلاعات کسب کرده خودم رو در بلاگ سایت منتشر کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری
هاشمیان مگ
/

HB Magazian

به دنبال محصول خاصی میگردید؟