تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی چیست؟

12 دقیقه
تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی
فهرست مطالب
12 دقیقه

شمش نقره صنعتی با شمش نقره تزئینی دارای تفاوت‌هایی است. از جمله تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی آن است که شمش نقره صنعتی جهت استفاده در صنایع الکترونیک، شیمیایی و پزشکی و.. تولید می‌شود و از خلوص بالایی برخوردار است.

این در حالی است که شمش نقره تزئینی از نقش و طرح‌های متنوعی برخوردار بوده و اغلب برای قرارگرفتن در کلکسیون و یا ارائه هدیه به دیگران مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به دیگر تفاوت‌های این دو نوع شمش اشاره خواهیم کرد.

کاربردهای نقره صنعتی و تزئینی

از جمله تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی نوع و نحوه کاربرد آن‌هاست. نقره جزو فلزات مهم و گران‌بهاست که در صنایع مختلفی از آن به عنوان یک ماده اولیه یا نوعی پوشش استفاده می‌کنند. از جمله کاربردهای نقره در حوزه صنعت به موارد زیر می‌توان اشاره داشت:

جواهرات و زیورآلات

می‌توان نقره را به عنوان فلزی ارزشمند و زیبا جهت ساخت انواع جواهرات، حلقه، دستبند و گردنبند مورد استفاده قرار داد. علت این امر آن است که برخی افراد، علاقمند به استفاده از زیورآلات از جنس نقره‌اند و به دوام و استحکام این ماده ضمن قیمت پایین آن در مقایسه با طلا امیدوارند.

صنایع الکترونیکی

نقره ماده‌‎ای رساناست و از آن در ساخت قطعات الکترونیک همچون پیچ، یسوئیچ، روکش‌های الکترونیکی، پین، کانکتور استفاده می‌شود.

عکاسی

اغلب فیلم‌های قدیمی از نیترات نقره ساخته می‌شدند. از این طریق روی آن‌ها تصاویر باکیفیتی عرضه می‌شد.

آینه‌سازی

در صنعت آینه‌سازی هم از نقره استفاده فراوان می‌شود. استفاده از نقره در آینه‌هایی با پوشش نقره سبب وجود تصاویر واضح و انعکاس نور می‌گردد.

پوشش‌دهی

جهت آبکاری هم از نقره استفاده می‌شود، به منظور افزایش مقاومت در برابر خوردگی و همچنین زیبابودن از نقره بر روی قطعات صنعتی استفاده می‌کنند.

کاربرد در عرصه پزشکی

کاربرد در عرصه پزشکی

در محصولات متنوع پزشکی همچون باندها، تراشه‌های ضدعفونی‌کننده، ضماده‌ها، سوزن‌ها و… معمولا از نقره استفاده می‌کنند. نقره دارای خاصیت ضدباکتریایی بوده و به عنوان ماده ژنتیکی قابل پیوند با باکتری‌ها در عرصه پزشکی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.  نقره، راحت به درون دیواره‌های سلولی تداخل می‌یابد. از نقره جهت درمان عفونت‌های خارجی هم کمک می‌گیرند، چون که نقره از خاصیت فعال زیستی برخوردار بوده و اگر در غلظت کافی بماند، باکتری‌ها را از بین می‌برد.

برق و الکترونیک

اولین و مهمترین استفاده از نقره در حوزه برق و الکترونیک بوده است. علت این امر آن است که نقره رسانای خوبی جهت انتقال جریان گرمایی و الکتریکی است. یکی از کاربردهای نقره در این صنعت در سوئیچ‌های الکتریکی، لوازم خانگی و اتومبیل‌هاست و همچنین در سایر وسایل الکترونیکی و برقی هم از آن استفاده می‌کنند.

کاربرد جهت تولید انرژی

خمیر نقره را طی انجام یک فرایند شیمیایی به دست می‌آورند و بعد از آن در پنل‌های خورشیدی استفاده می‌کنند. در حقیقت اتصال‌دهنده‌هایی وجود دارند که روی سلول‌های خورشیدی قرار گرفته‌اند که گیرنده جریان الکتریکی هستند، این جریان را جذب کرده و آن را حمل می‌کنند. نقره صرفا در این زمینه بکار نمی‌رود، بلکه جهت ذخیره‌کردن نوترون‌ها و کم‌کردن سرعت شکافت در راکتورهای هسته‌ای هم از نقره استفاده می‌شود.

تولید سایر المان‌ها

از نقره به عنوان ماده‌ای مهم در فرایندهای شیمیایی استفاده می‌کنند. چرا که می‌تواند نقش کاتالیزور یا تسریع‌کننده را در آزمایش‌ها ایفا کند. همچنین نقره جهت سایر المان‌ها هم کاربرد دارد.

کاربردهای نقره تزئینی

نقره تزیینی شامل انواع مجسمه‌ها، ظروف، تابلو، ساعت و اکسسوری‌ها، آباژور و کریستال نقره، آینه گهوره‌ای نقره، تسبیح نقره، جامدادی نقره‌کوب، جعبه جاقرآنی، چراغ نفتی نقره، برگ نقره‌ای تزئینی، گلدان، جای کارد و چنگال، جاقلمی، قرآن نقره، جعبه نقره، گل نقره، قاب عکس، و وسایل تزئینی می‌شود.

یک تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی نحوه کاربرد آن‌هاست. نقره تزئینی عمدتا در طرح و مدل‌های مختلف وجود دارد. در حقیقت نقره به علت خاصیت انعطاف‌پذیری بالای خود این امکان را به طراحان می‌دهد تا  از آن زیورآلاتی هنری و جذاب بسازند که مطابق با سلیقه‌های مختلف باشد.

ساخت مدال ورزشی و نظامی

از نقره در ساخت مدال‌های نظامی و ورزشی هم استفاده می‌شود. در مسابقات جهانی، همچون المپیک وجود مدال نقره نماد تلاش جایگاه دوم افراد است. در عرصه نظامی هم، به عنوان نمادی برای فداکاری و شجاعت افراد از آن مدال تهیه می‌کنند. به علت درخشنده بودن، زیبایی و مقاومت زیاد، نقره می‌تواند انتخاب خوبی از بین فلزات جهت ساخت مدال‌های مختلف و قراردادن آن‌ها در کلکسیون‌ها باشد.

اصلی‌ترین تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی

تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی

از جمله مهمترین تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی نحوه آبکاری آن‌هاست. آبکاری نقره صنعتی با آبکاری‌کردن نقره تزئینی متفاوت بوده و به شکل‌های مشخصی صورت می‌گیرد که در ادامه بدان‌ها اشاره می‌کنیم:

آبکاری نقره صنعتی و تزئینی

آبکاری نقره فرآیندی است که در آن سطوح فلزی را با نقره پوشش می‌دهند. یک تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی نحوه آبکاری آن‌هاست. نحوه آبکاری نقره‌های صنعتی به دو شکل (آبکاری نقره الکترولیتی و آبکاری نقره غیرالکترولیتی) انجام می‌شود:

آبکاری نقره الکترولیتی

فرایند پوشش سطوح فلزی با نقره جهت زیبایی بیشتر، مقاوم‌شدن در بر ابر خوردگی و یا تغییردادن ویژگی سطحی فلزات انجام می‌شود. در شیوه آبکاری نقره الکترولیتی نقره را به شکل یون در یک حلال که دربرگیرنده نیترات نقره باشد حل می‌کنند و به واسطه جریان الکتریکی روی سطح فلزی که قرار داده‌اند، نقره رسوب می‌کند. عمدتا این نوع آبکاری به صورت اتومات و در واحدهای صنعتی و کارخانه‌ها صورت می‌گیرد و سبب تولید یک پوشش یکنواخت روی سطح قطعه می‌گردد.

آبکاری نقره غیرالکترولیتی

از جمله تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی نوع آبکاری آن در شیوه غیرالکترولیتی بر روی نقره صنعتی است. از این شیوه جهت آبکاری نمودن کارهای آزمایشگاهی و اشیاء کوچک استفاده می‌کنند و در آن نقره را به صورت یک حلال بی‌الکترولیت مورد استفاده قرار داده و با تغمیض خاص بر روی سطح یک قطعه رسوب می‌کند.

آبکاری نقره تزئینی

آبکاری نقره از طریق شیوه الکتریکی جزو شناخته شده‌ترین روش‌های آبکاری نقره محسوب می‌شود. این نوع آبکاری بدین صورت است که کاتیون فلز نقره (یون‌های +) فلز نقره در محلول به شکل یک لایه بر روی جسم دلخواه قرار می‌گیرند. این امر سبب مقاومت آن جسم در مقابل سایش‌ شده و باعث شفافیت و چشم نوازشدن آن جسم می‌گردد. از این نوع نقره در ساخت وسایل تزئینی استفاده می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه: شمش نقره اصل را چطور تشخیص دهیم؟

نتیجه‌گیری

نقره دارای ویژگی‌های منحصر به فرد است و همین امر سبب شده تا از آن در عرصه‌های مختلف صنعت همچون الکترونیک، پزشکی، ساخت زیورآلات و جواهرات و… استفاده شود. از جمله از این فلز گران‌بها و ارزشمند در تهیه و ساخت انواع مدال‌های ورزشی و نظامی و زیورآلات ظریف هم استفاده می‌کنند. از این فلز در عرصه هنر و صنعت به خوبی استفاده می‌شود.

یک تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی همین کاربرد آن‌هاست و دومین تفاوت آن‌ها در نوع آبکاری نقره صنعتی و تزئینی است. آگاهی از کاربردهای مختلف این فلز زیبا، سبب می‌شود از مزیت‌های آن بهتر بهره‌برداری کنید. در سایت نقره هاشمیان کارشناسان ما در یافتن نوع مناسب نقره به شما برای رسیدن به اهداف‌تان به شما کمک خواهند کرد. با ما تماس بگیرید.

نویسنده: محمد رضا سعیدی
نویسنده: محمد رضا سعیدی

من محمدرضا سعیدی هستم. چندین سال است که در زمینه خرید و فروش نقره و زیورآلات نقره مشغول به فعالیت هستم. سعی می کنم آخرین تجربیات و اطلاعات کسب کرده خودم رو در بلاگ سایت منتشر کنم.

اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
/

Content related

به دنبال محصول خاصی میگردید؟
گواهی نامه ها
/

Certificates