نقره از جمله فلزات ارزشمند و گرانبهاست که میتوان به خوبی روی آن سرمایهگذاری است. البته باید توجه داشت سرمایهگذاری روی این بازار دارای ریسک بوده و باید به دقت وضعیت بازار، عرضه و تقاضا، وضعیت اقتصاد جهانی و تحولات فناوری و صنعتی را مورد بررسی قرار داد.
نقره صنعتی در صنایع مختلف به عنوان کاتالیزور برای انجام واکنش اکسیداسیون، در آلیاژهای لحیمی، تجهیزات شیمیایی، در الکترونیک و در عرصه پزشکی کاربرد دارد. این در حالی است که نقرهای که برای سرمایهگذاری استفاده میشود اغلب به شکل سکه نقره، شمش نقره و ساچمه نقره موجود است. در ادامه به بیان این موضوع که تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایه گذاری چیست؟ میپردازیم.
معرفی انواع نقره در ایران برای سرمایهگذاری
به طور کلی میتوان به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم در حوزه خرید نقره برای سرمایهگذاری وارد شویم. برعکس طلا، نقره به علت آنکه قیمت کمتری دارد و از آن در صنایع مختلف استفاده میشود، میتواند یک دارایی امن و سرمایهگذاری کوتاه و یا بلندمدت باشد.
علت علاقمندی بیش از اندازه افراد به سرمایهگذاری بر روی نقره آن است که از قیمت بهتری نسبت به طلا برخوردار بوده و در برابر تورم، قیمت آن چندان تغییری نمیکند. به همین علت است که افراد بخاطر بازدهی بالای نقره در مقایسه با طلا به سمت سرمایهگذاری روی آن میروند. این در حالی است که باید افراد برای سرمایهگذاری بدانند تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایه گذاری چیست؟
تنوع نقره برای سرمایهگذاری مستقیم
شاید بپرسید اصلیترین تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایهگذاری چیست؟ در پاسخ باید گفت نقره در عیارهای متفاوت همچون 750-850-900-925-950-958-990 تهیه و تولید میشود. عمدتا عیار 925 رایجترین نقرهای است که معامله میشود. برای سرمایهگذاری روی نقره به شکلهای مختلفی میتوان عمل کرد که هر روش قطعا معایب و مزایای خاص خود را دارد. در ادامه به معرفی انواع شیوههای خرید نقره به شکل فیزیکی میپردازیم.
نقره به شکل سکه
در این زمینه که تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایهگذاری چیست؟ باید گفت نقره به شکل سکه جزو پرطرفدارترین شکل سرمایهگذاری روی این فلز گرانبهاست. سکه به علت استاندارد بالای خالص بودن، قابلیت نقدشوندگی زیاد و تضمین اصالت خود از طریق موسسات و دولتها، میتواند گزینهای مطمئن برای سرمایهگذاری باشد. عمدتا سکههای نقره دارای خلوص 99.9% هستند و همین امر از جمله دلایل افراد برای سرمایهگذاری روی سکه نقره است. برخی سکهها جهت داشتن اصالت به واسطه دولت ضرب میگردند.
نقره به شکل شمش
اما دیگر تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایهگذاری چیست؟ نقره به شکل شمش جز رایجترین شکل نقره برای سرمایهگذاری محسوب میشود. این شکل از نقره دارای خلوص زیاد، نقدشوندگی در بازارهای مختلف دنیا، وزنهای متنوع است. همین موضوع سبب شده تا افراد زیادی روی آن سرمایهگذاری کنند. این نوع از نقره به جهت نرم بودن زیاد برای ساخت زیورآلات استفاده نمیشود، اما دارای خلوص بالا حدود 99.9 % است که برای سرمایهگذاری بسیار مناسب است.
نقره به شکل ساچمه
نقره به صورت ساچمه صورت دیگری از شکلهای فیزیکی نقره است که به شکل دانههای کوچک ساخته میشود. ابعاد آن کم بوده و کاربردهای متعددی دارد. در این زمینه که تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایهگذاری چیست؟ باید گفت این شکل نقره هم برای سرمایهگذاری و نیز در صنایع مختلف کاربرد دارد. ساچمههای نقره به صورت دانههایی کوچک طراحی میگردند که جهت حمل و نقل و سرمایهگذاری مناسباند. خالص بودن این نوع نقره همچون شمش نقره است و دارای خلوص زیادی است.
تنوع نقره جهت سرمایهگذاری غیرمستقیم
پس از آن که شیوههای سرمایه گذاری بر روی نقره به شکل مستقیم را بیان کردیم، بهتر است درباره شیوههای سرمایهگذاری غیرمستقیم بر روی نقره هم صحبت کنیم. عمدتا این ریسک وجود دارد که نقره خریداری شده دزدیده شود و یا مفقود گردد، شیوههای غیرمستقیم در نقره روشهایی هستند که از طریق آنها بتوان ارزش پول را به نسبت تغییرات نقره محافظت کرد.
تهیه گواهی سپرده شمش نقره
میتوان در کشورمان از طریق سرمایهگذاری نمودن بر روی نقره به واسطه تهیه سپرده شمش نقره، سود کسب کرد. بدین طریق بورس کالای ایران از تاریخ 20 آذرماه سال 1403 برای افراد این امکان را فراهم نموده تا از این شیوه به عنوان راه جایگزین خرید مستقیم شمش و یا دیگر اشکال فیزیکی نقره با تهیه گواهی سپرده و خرید این فلز از بورس به شکل غیرمستقیم روی آن سرمایهگذاری نمود.
گواهی سپرده شمش نقره عمدتا در بورس کالا معامله میگردد و افراد به واسطه کارگزاریهای معتبر از طریق گرفتن کد بورس کالا شرایط خرید این گواهینامه برایشان مهیا میگردد. معمولا نقره در خزانه بورس ذخیره میشود و نیازی نیست افراد به شکل فیزیکی از نقره نگهداری کنند و این مساله عمدتا هزینههای نگهداری و سرقت را کم میکند.
صندوقهای شکل گرفته روی نقره
از جمله ابزارهای غیرمستقیم بر بازار فلز نقره، این صندوق است. این صندوق شبیه صندوقهای سرمایهگذاری طلا عمل کرده و افراد سرمایهگذار میتوانند بدون آن که مجبور باشند نقره را به شکل فیزیکی نزد خود نگه دارند، از نوسانات قیمت این فلز در امان بمانند.
در این صندوقها اغلب قسمتی از سرمایه برای تامین نقدینگی، در اوراق بدهی و دیگر ابزارهای مالی جهت پوشش ریسک سرمایهگذاری میگردد. هماکنون، شاهد وجود این صندوقها در ایران نیستیم، اما در آیندهای نه چندان دور زمانیکه گواهی سپرده شمش نقره راهاندازی گردد، میتوان به ایجاد این صندوقها در ایران امیدوار بود. اما دیگر تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایه گذاری چیست؟ قطعا سرمایهگذاری در فارکس.
سرمایهگذاری در بازار فارکس
میتوان در بازار فارکس هم روی نقره سرمایهگذاری نمود. این شیوه یکی از جذابترین شیوههای سرمایهگذاری غیرمستقیم بر روی نقره است. در این بازار نقره به صورت کالایی ارزشمند و قابل معامله به صورت قراردادهای مابهالتفاوت یا جفتارزهایی که شامل نقره میگردد، عرضه شده است. در این شیوه چنانچه قیمت نقره نوساناتی را به همراه داشته باشد، شما برحسب این نوسان سود یا زیان خواهید کرد.
همچنین این امکان برای شما مهیاست که در بروکرها جفتارز بخرید و ارزش نقره را به صورت دلار معامله نمایید. با این کار شما امکان استفاده از اهرم، دسترسی تماموقت (24 ساعته) و نقدشوندگی زیاد را تجربه خواهید کرد.
کاربرد و نقره صنعتی و تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایهگذاری چیست؟
نقره از پرمعاملهترین کالاها در جهان به شمار میرود. این فلز گرانبها در حوزه پزشکی، الکترونیک و … کاربردهای متعددی دارد. میتوان به جرات گفت نصف کل مصرف نقره با اهداف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. این فلز در تولید دیگر فلزات همچون سرب، روی، طلا و مس به کار میرود. هم اکنون تقاضا برای نیازهای صنعتی در طول سالهای متمادی افزایش پیدا کرده است.
در حوزه تولید لوازم خانگی
در این زمینه که تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایه گذاری چیست؟ باید گفت از نقره در ساخت سکه و جواهرات استفاده میشود. ظروف نقرهای نمونه بارز کاربرد این فلز در صنعت لوازم خانگی است. این ظروف عمدتا خاصیت ضدباکتریایی دارند.
در حوزه پزشکی
در حوزه پزشکی هم در پانسمان زخمها نقره کاربرد دارد و به صورت روکش آنتی بیوتیکی در بخش دستگاههای پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
در حوزه الکترونیک
درباره این موضوع که تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایه گذاری چیست؟ باید بدانید در حوزه الکترونیک هم برای الکترودها و رساناها به علت هدایت الکتریکی بالای آنها در زمان لکهدارشدن مورد استفادهاند. جهت تولید لولههای خلاء در تولید فویلهای نقره و فشرده هم از نقره استفاده میشود.
در آلیاژهای لحیمی
لحیم دارای نقره برای فلزات مختلف همچون نیکل، آلیاژهای مبتنی بر مس و فولاد و کبالت مورد استفاده قرار میگیرد. آلیاژهای لحیمی از مس و نقره تشکیل شدهاند. وجود نقره سبب بالا رفتن مقاومت در برابر خوردگی در زمان استفاده و کارایی این آلیاژها میگردد.
در تجهیزات پزشکی
از جمله تفاوت بین نقره صنعتی و نقره سرمایه گذاری چیست؟ جالب است بدانید فلز نقره (نقره صنعتی) دارای واکنشپذیری کم و هدایت حرارتی بالاست. این فلز گرانبها کارایی سادهای در تهیه تجهیزات شیمیایی دارد. تجهیزات شیمیایی در دماهای زیاد معمولا از جنس نقره و روکش نقره هستند.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت بین شمش نقره صنعتی و تزئینی چیست؟
کاربرد به شکل کاتالیزور
فلز نقره به صورت یک کاتالیزور هم در واکنشهای اکسیداسیون مورد استفاده قرار میگیرد. نقرهای که پودر شده باشد به اکسیداسیون کامل مواد آلی به آب و دی اکسید کربن تبدیل شده و این نقره درشت دانه میتواند جای آن استفاده شود. برای نمونه از طریق گاز نقره و یا کریستالهای آن در دمای 600-720 درجه سانتیگراد هیدروژن زدایی متانول به صورت فرمالئید انجام میشود.