سرمایهگذاری بر روی فلزات گرانقیمت، اغلب جزو گزینههای جذاب و پرطرفدار برای سرمایهگذاران است. در این بین، شمش نقره به عنوان فلزی گرانبها توجه بیشتر سرمایهگذاران را به خود معطوف داشته است. شمش نقره، یک دارایی غیر وابسته به بازار بورس، اوراق قرضه و سهام است و سرمایهگذاری روی آن کم ریسک است.
این دارایی فیزیکی با افزایش قیمتها و وجود تورم همچنان قادر است ارزش خود را حفظ کند و محافظ خوبی در برابر کمشدن ارزش پول ملی باشد. شمش نقره به آسانی از قابلیت خرید و فروش برخوردار است و هنگام بحرانهای اقتصادی و یا بیثباتیهای سیاسی میتوان روی نقدینهشدن آسان حساب باز کرد. پس سرمایهگذاری در شمش نقره میتواند سودآور باشد یا خیر؟ در ادامه به این سوال دقیقتر پاسخ میدهیم.
آیا سرمایهگذاری در شمش نقره سودآور است؟
در سالهای اخیر کارشناسان سرمایهگذاری در زمینه سرمایهگذاری در شمش نقره بسیار تاکید داشتهاند. همین امر سبب استقبال کمنظیر مردم از خرید شمش نقره شده است. بهتر است شمش نقرهای که میخرید حداقل به مدت دو سال نزد خود نگه دارید. بنابراین این خرید طولانیمدت شمش نقره است که میتواند سودآور باشد. نقدشوندگی شمش نقره نسبت به طلا پایینتر بوده و در زمان سرمایهگذاری کوتاهمدت باید این نکته را مدنظر قرار داد.
دلایل سودآور بودن سرمایهگذاری در شمش نقره
بیشتر افراد سرمایهگذار بر این عقیدهاند که اگر در شرایط رکود به سر ببریم، بهتر است در زمینه سرمایهگذاری شمش نقره را برمیگزینند و این انتخاب را عملی صحیح با ریسک محدود میدانند. عمدتا دلایل افراد جهت سرمایهگذاری در حوزه خرید نقره یکی از موارد زیر است:
متنوعکردن سبد سرمایهگذاری
شمش نقره دارای خلوص بالایی بوده و به آسانی قابل خرید و فروش است. ریسک نگهداری آن گرچه زیاد است و قیمتاش هم اغلب تحت تاثیر تغییراتی است که در بازار اتفاق میافتد. با سرمایهگذاری در شمش نقره میتوانید سبد سرمایهگذاری خود را تنوع ببخشید و ریسکهای موجود مرتبط با دیگر داراییهایتان را کم کنید. شمش نقره برعکس دیگر داراییهای مالی همچون ارز دیجیتال و سهام، کمتر به تغییرات اقتصادی واکنش نشان میدهد و سبب میشود این سرمایهگذاری برای شما ایمنتر باشد.
حفظ ارزش شمش در مقابل تورم
هنگامی که اقتصاد دچار تورم گردد، قطعا ارزش پول نقد کم شده و ارزش سرمایهگذاری روی داراییهای فیزیکی مانند شمش نقره افزایش پیدا میکند. در حقیقت هنگامی که ارزش پولهای کاغذی کم شود، قیمت شمش نقره افزایش پیدا میکند. همین امر باعث میشود سرمایهگذاری روی شمش نقره به سرمایهگذاران کمک کند تا از ارزش سرمایهشان محافظت کنند.
حفظ ارزش شمش طی بحرانهای اقتصادی
سرمایهگذاری در شمش نقره یک سرمایهگذاری امن است. زمانی که با رکود مالی و بحرانهای اقتصادی مواجه شویم، اغلب سرمایهگذاران داراییهای امن را دنبال میکنند. آنها در این شرایط، به دنبال فلزات گرانقیمت هستند که برای آنها شرایطی را جهت سرمایهگذاری امن فراهم آورد.
زمانی که سرمایهگذاران به خرید شمش نقره روی میآورند، ارزش سرمایهگذاری در شمش نقره را در برابر نوسانات قیمت و کمشدن ارزش داراییها حفظ میکنند و میتوانند از این طریق از ارزش افزوده شمش نقره بهرهمند گردند.
قدرت نقدشوندگی بالا
از جمله مزیتهای سرمایهگذاری در شمش نقره نقدشوندگی بالای آن است. در هر زمان احتمال دارد بتوانید شمش نقرهتان را در بازارهای محلی و جهانی نقد کنید. شمشهای نقرهای که دارای امضاء، مهر و فاکتور رسمی و پلمپ باشد، فروختن آن راحتتر است.
برعکس بسیاری از داراییها که فروختن آنها چندان کار آسانی نیست، شمش نقره را میتوان به آسانی فروخت و این موضوع سبب شده تا سرمایهگذاران دستشان بسیار باز باشد.
قیمت پایین نسبت به شمش طلا
سرمایهگذاری در شمش نقره از این لحاظ به صرفه است که نسبت به طلا دارای قیمت کمتری است. اغلب افراد برای اینکه بتوانند با پولی که در اختیار دارند بیشترین میزان طلا را بخرند، اغلب سراغ طلای آب شده میروند. این در حالی است که با همان میزان پول میتوانند نقره بیشتری را خریداری کنند، چرا که قیمت نقره بسیار کمتر از طلاست. همین مشخصه شمش نقره، سبب شده تا سرمایهگذاران کوچک (دارای سرمایه اندک) بتوانند به بازار سرمایهگذاری این فلز وارد شوند و در آن فرصتی برای کسب سود دلخواه را داشته باشند.
حاشیه کسب سود زیاد
سرمایهگذاری در شمش نقره به علت نوسات موجود در بازار نقره میتواند سبب ایجاد فرصتهای مناسبی جهت خرید و فروش در زمانهای متفاوت گردد. وجود این نوسانات باعث میشود سرمایهگذاران فرصتهای خوبی برای کسب سود داشته باشند.
پتانسیل رشد بلند مدت
با در نظرگرفتن پیشبینیهایی که در زمینه افزایش تقاضای خرید شمش نقره و محدودیت اسخراج این فلز در آینده وجود دارد، میتوان حدس زد که سرمایهگذاری در شمش نقره بسیار سودآور باشد. سرمایهگذاری در این حوزه یک استراتژی هوشمند برای کسانی است که قصد رشد سرمایه خود و کسب سود کلان از این حوزه را دارند.
به طور کلی توصیه میکنیم پیش از سرمایهگذاری در شمش نقره چند نکته را مدنظر قرار دهید. جهت سرمایهگذاری در این حوزه تحقیق و آموزش در حوزه انواع سرمایهگذاری داشته باشید و باید بتوانید اطلاعات دقیقی در زمینه بازار نقره، عوامل موثر بر قیمت شمش نقره، تاریخچه قیمتها را مورد بررسی قرار دهید.
کسب سود کوتاه مدت یا بلند مدت
چه به دنبال کسب سود در کوتاهمدت باشید و یا جهت سرمایهگذاری بلندمدت شمش نقره خریداری کردهاید، بهتر است شرایط و وضعیت بازار را به خوبی رصد کنید. نرخ بهره، تغییرات جهانی تقاضا، میزان عرضه شمش نقره و وضعیت اقتصادی جامعه را به خوبی مورد بررسی قرار دهید. با سرمایهگذاران کلان این حوزه و یا مشاوران فعال در این عرضه مشورت داشته باشید تا به سود خوبی از این عرصه دست پیدا کنید.
پیشنهاد مطالعه: قیمت شمش نقره چگونه تعیین میشود؟ عوامل موثر در قیمت شمش نقره
نتیجهگیری
بیشتر افراد علاقمندند چنانچه نقدینگی کافی جهت حفظ ارزش پولشان داشته باشند در زمینههای مختلف سرمایهگذاری کنند. عمدتا در زمان وجود بحرانهای اقتصادی، اغلب سرمایهگذاران خرید داراییهای امن همچون شمش نقره را برمیگزینند. با تحلیل دقیق شرایط بازار و نوسانات قیمت ارز میتوانید با اطمینانخاطر بیشتری در این حوزه سرمایهگذاری داشته باشید. قیمت شمش نقره اغلب ثابت است و دچار نوسانات شدید قیمت نمیشود.
در این بازار حباب وجود ندارد و عمدتا شمش نقره با قیمت واقعی و ذاتیاش در بازار معامله میشود. سرمایهگذاری بر روی شمش نقره سود بالاتری نسبت به طلا را برای افراد میتواند به همراه آورد، اگر نسبت به این موضوع آگاهی کافی داشته باشند.