پیرسینگ امروزه به شدت مورد توجه جوانان قرار گرفته است و عضو بسیار مهمی از استایل آنها به حساب میآید. پیرسینگ انواع متفاوتی را دارد که برخی از محبوبترین آنها پیرسینگ گوش، بینی، لب و ناف است. نکتهای که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید این است که پیرسینگ عملی نسبتاً خطرناک به حساب میآید و لازم است تا افراد متخصص و حرفهای این کار را برای شما با رعایت اصول بهداشتی و دقت کافی انجام دهند. زیرا در غیر این صورت ممکن است این کار عوارضی را به همراه داشته باشد. ما در هاشمیان سیلور انواع پیرسینگ را برای شما معرفی خواهیم کرد و برخی از عوارض آن را برای شما توضیح خواهیم داد.
انواع پیرسینگ چیست؟
پیرسینگ به معنای سوراخ کردن پوست بدن در نواحی متفاوتی است که با استفاده از سوزنها و وسیلههای مخصوص انجام میشود. پیرسینگ گوش به عنوان یکی از انواع پیرسینگهای پرطرفدار به حساب میآید که از گذشته تا به امروز در میان مردم طرفدارانی را داشته است. اما امروزه انواع مختلف پیرسینگ نیز بسیار رواج پیدا کرده است و افراد بسیار زیادی برای جذابتر کردن کردن استایلشان انواع این پیرسینگها را میزنند. با گذشت زمان پیرسینگهای متفاوتی برای ناحیههای مختلف بدن به وجود آمده است که انواع پیرسینگ طبق ناحیهای که انجام میشود عبارتند از:
- پیرسینگ گوش
- پیرسینگ ابرو
- پیرسینگ بینی
- پیرسینگ لب
- پیرسینگ اسمایل
- پیرسینگ زبان
- پیرسینگ ترقوه
- پیرسینگ سینه
- پیرسینگ نیپل
- پیرسینگ ناف
توجه داشته باشید که تمامی انواع پیرسینگ را باید در مراکز معتبر و بهداشتی که مخصوص انجام این کار است انجام دهید تا دچار مشکلاتی مانند حساسیت و عفونتهای شدید نشوید. همچنین انجام این کار برای افرادی که دارای بیماریهایی مانند دیابت، اختلالات روانی، بیماریهای پوستی و همچنین در خانمهای باردار توصیه نمیشود و باید از انجام این کار خودداری کنند.
پیرسینگ زبان
پیرسینگ زبان یکی از انواع پیرسینگ است که به تازگی در میان افراد باب شده است. در این روش از پیرسینگ بافت نرمی که داخل زبان وجود دارد با روشها و وسیلههای متفاوتی سوراخ میشود و یک تکه میله تزیینی از آن عبور داده میشود. اما باید توجه داشته باشید که سوراخ کردن زبان به شدت خطرناک و حساس است و به طور معمول عوارض جانبی بسیار زیادی را به دنبال دارد. زیرا دهان یک ناحیه کاملاً مرطوب است که میکروبها و آلودگیهای زیادی در آن وجود دارد. توجه داشته باشید که پس از انجام این کار لازم است تا شما به درستی از آن مراقبت کنید و تمام دستورالعملهایی که به شما گفته شده است را انجام دهید تا به هیچ عنوان دچار عفونت و حساسیت نشوید.
زیرا در این صورت قطعاً شما اذیت خواهید شد. برخی از خطرات و عوارض احتمالی پس از انجام پیرسینگ زبان شامل اختلال در حس چشایی، اختلال در عملکرد بزاق دهان و گوارش غذا، آسیب رسیدن به دندان و لثه و آبریزش بینی، عفونت شدید در زبان، اختلال در بلع غذا و خطر خفگی به دلیل جدا شدن پیرسینگ و افتادن آن در گلو است. علاوه بر این موارد احتمال مبتلا شدن به بیماریهای عفونی مانند هپاتیت B و هپاتیت c و همچنین عفونت آنژین لودیگ که نوعی بیماری عفونتی بسیار خطرناک در ناحیه فک است نیز وجود دارد. به همین دلیل است که پس از پیرسینگ زبان انواع آنتی بیوتیکهای بسیار قوی تجویز میشود.
پیرسینگ گوش
پیرسینگ گوش به عنوان رایجترین انواع پیرسینگ به حساب میآید که هم در میان دخترها و هم در میان پسرها بسیار پرطرفدار است. پیرسینگ گوش هزینه نسبتا کمتری را نسبت به دیگر انواع پیرسینگ دارد و همچنین میزان درد و دوره درمان شدن آن نیز کمتر است. به همین دلیل است که به شما توصیه میشود اگر شما علاقه زیادی را به پیرسینگ دارید لطفاً از مدلهای پیرسینگ ساده و کم خطر مانند پیرسینگ گوش در بافتهای نرمه استفاده کنید تا مشکلی برای شما به وجود نیاید. پیرسینگ گوش انواع متفاوتی را دارد که برخی از مهمترین انواع پیرسینگ گوش عبارتند از :
- پیرسینگ نرمه گوش : پیرسینگ نرمه گوش از انواع پیرسینگ گوش است که بسیار کم خطر است و در آن یک الی چند سوراخ بر روی نرمه گوش ایجاد میشود.
- پیرسینگ در پهنای نرمی گوش: در این نوع از پیرسینگ سوزن از یک طرف نرمه گوش وارد میشود و پس از عبور از پهنای نرم از طرف دیگر خارج میشود.
- پیرسینگ لاله گوش: پیرسینگ لاله گوش امروزه بسیار رواج پیدا کرده است اما باید توجه داشته باشید که سوراخ کردن لاله گوش دردناکتر از موارد قبلی بوده و همچنین نیازمند مراقبتهای بیشتری است.
- پیرسینگ غضروف گوش: سوراخ کردن غضروف گوش با استفاده از وسیلههای خاص توسط افراد حرفهای انجام میشود که انواع متفاوتی را دارد مانند پیرسینگ حلزونی و پیرسینگ تراگوس.
- پیرسینگ هلیکس گوش: پیرسینگ هلیکس گوش از انواع پیرسینگ جدید به حساب میآید که شامل سوراخ کردن گوشها در قسمتهای هلیکس یعنی بخش خمیده گوش خارجی میشود که در مدلهای متفاوتی انجام میشود.
پس از زدن پیرسینگ گوش لازم است تا شما محل پیرسینگ را با استفاده از شویندههای مخصوص که پزشک به شما تجویز کرده است شست و شو دهید و همچنین دست آلوده را به گوش خود نزنید. زیرا ممکن است گوش دچار حساسیت و همچنین عفونتهای شدید بشود. در صورتی که گوش شما عفونت کرد شما باید زیر نظر پزشک آنتی بیوتیکهایی را برای رفع این گونه عفونتها استفاده کنید.
پیرسینگ ابرو
پیرسینگ ابرو یکی از انواع پیرسینگ است که بر روی سطح پوست قرار میگیرد. در این مدل از پیرسینگ یک سوزن به طور عمودی از یک طرف بافت ابرو وارد آن میشود و از سمت دیگر آن خارج میشود. سپس یک اکسسوری منحنی و همچنین یک حلقه در این سوراخ قرار میگیرد. جالب است بدانید که بر خلاف تصور عموم این مدل از انواع پیرسینگ نسبت به دیگر انواع آن درد کمتری را دارد اما باید توجه داشته باشید که در این ناحیه هم احتمال به وجود آمدن عفونت بسیار زیاد است. همچنین ممکن است این قسمت از بدن به زیورآلات و جواهرات حساسیت نشان بدهد که این مورد یکی از مهمترین عارضههای این مدل به حساب میآید.
همچنین توجه داشته باشید که برای انجام این کار به مراکز معتبر مراجعه کنید که افراد متخصص و حرفهای در این زمینه مشغول به فعالیت هستند. زیرا مهمترین نکتهای که در این پیرسینگ باید مورد توجه قرار بگیرد این است که سوراخ کردن ابرو در یک عمق کاملاً مناسب از سطح پوست انجام شود و از یک اکسسوری و جواهر با اندازه مناسب و جنس ضد حساسیت برای پوست استفاده شود. پس از زدن پیرسینگ ابرو تا ۷۳ ساعت از استحمام خودداری کنید و تا چند هفته وارد آبهای آلوده مانند آب استخر نشوید. همچنین از آرایش کردن ابرو خودداری کنید تا به هیچ عنوان برخورد مواد شیمیایی به ناحیه زخم صورت نگیرد زیرا این مورد میتواند سبب بروز حساسیت و عفونتهای شدید بشود.
پیرسینگ ناف
پیرسینگ ناف یکی از انواع پیرسینگ بسیار پرخطر و حساس به حساب میآید که میتوان گفت شاید دردناکترین نوع پیرسینگها باشد که همچنین دارای محبوبیت بسیار زیادی است. جالب است بدانید که پیرسینگ ناف از فرهنگ آفریقایی در اروپا رواج پیدا کرده است و چند سالی است که وارد کشور ایران شده و مورد توجه قرار گرفته است. در این مدل از پیرسینگ به طور معمول در بافت لبه بالایی ناف سوراخی به وجود میآید و یک حلقه تزیینی به آن آویزان میشود.
لازم به ذکر است که این قسمت دارای عصبهای بسیار زیادی است و به همین دلیل لازم است تا پیرسینگ ناف با دقت و تبحر بسیار بالایی انجام بشود. از این رو شما باید به مراکز حرفهای مراجعه کنید تا پزشکان متخصص این کار را برای شما انجام دهند. توجه داشته باشید اگر پیرسینگ ناف به خوبی انجام نشود ممکن است درد بسیار زیادی را به همراه داشته باشد و عفونت شدیدی بکند. همچنین نکته دیگری که در مورد پیرسینگ ناف باید بدانید این است که طول درمان آن بسیار زیاد است و چیزی حدود ۶ ماه تا یک سال طول میکشد.
پیرسینگ بینی
پیرسینگ بینی نیز امروزه به عنوان یکی از پیرسینگهای محبوب و پرطرفدار به حساب میآید که انواع متفاوتی را دارد. در پیرسینگ بینی با سوراخ شدن پره بینی جواهرات کوچکی مانند نگین و یا جواهرات حلقهای شکل از آن آویزان میشود. همچنین پیرسینگ بینی دارای انواع متفاوت دیگری است که نسبت به پیرسینگ پره بینی پرخطرتر و حساستر است و معمولاً میتواند ظاهر افراد را کمی عجیب و غیرطبیعی کند. برای مثال یکی از انواع پیرسینگ این است که در بینی سوراخی در بافت نرم تیغههای میانی ایجاد میشود و حلقهای به آن آویزان میشود که این نوع از پیرسینگ بینی نیاز به تجربه و مهارت بیشتری را نسبت به مدل قبلی دارد. زیرا ممکن است که در حین انجام این کار تیغه میانی بین دو بینی پاره شود و بافت بینی آسیب ببیند. برخی از انواع پیرسینگ بینی شامل موارد زیر است:
- پیرسینگ سپتوم: پیرسینگ سپتوم یعنی سوراخ کردن بافت میانی و غیر غضروفی میان دو سوراخ بینی
- پیرسینگ پل : پیرسینگ پل یعنی سوراخ کردن قسمت بالایی بینی که میان چشمها قرار دارد
- پیرسینگ ناسالانگ: ایجاد کردن سه سوراخ در دو پره بینی و همچنین قسمت میانی بینی در یک راستا و قرار دادن یک آویز میلهای شکل را پیرسینگ ناسالانگ میگویند.
پیشنهاد مطالعه: همه چیز در مورد مراقبت های بعد از پیرسینگ
سخن پایانی
پیرسینگ در بسیاری از موارد با پاره کردن برخی از مویرگهای خونی همراه است به همین دلیل خونریزی و عفونت یکی از عوارض شایع انواع پیرسینگ است. به صورت کلی شما باید به این نکته توجه کنید که از زدن برخی از پیرسینگها مانند پیرسینگ ناف، اسمایل و پیرسینگ زبان خودداری کنید تا مشکل و عوارضی برای شما ایجاد نشود.