همه چیز در مورد مراقبت های بعد از پیرسینگ
امروزه پیرسینگ زدن در میان مردم بسیار رواج پیدا کرده است و افراد بسیار زیادی انواع پرسینگهای متفاوت مانند پیرسینگ گوش، ناف، بینی، ابرو و غیره را میزنند. اما نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که مراقبتهای بعد از پیرسینگ را جدی بگیرید و پس از انجام این کار به درستی از آن مراقبت کنید تا دچار عفونت و زخم نشوید. ما در این مطلب اطلاعاتی را در مورد مراقبتهای بعد از پیرسینگ در اختیار شما قرار خواهیم داد.
اصلی ترین مراقبت های بعد از پیرسینگ
پس از پیرسینگ زدن برای انواع متفاوت آن ضروری است تا شما مراقبتهای مختلفی را انجام دهید تا بتوانید نتیجه فوق العادهای را از پیرسینگ خود به دست بیاورید و به زیباتر شدن ظاهر و استایل خود کمک کنید. هر پیرسینگ در هر نقطه از بدن مراقبتهای خاص خود را دارد اما به طور کلی مهمترین و اصلیترین نکاتی که بعد از پیرسینگ زدن باید به آنها توجه داشته باشید عبارتند از :
- استفاده کردن از محلول آب و نمک برای تمیز کردن اطراف زخم. همچنین شما میتوانید برای انجام این کار از سرمهای مخصوص شستشوی زخم استفاده کنید.
- بهتر است قبل از تمیز کردن اطراف زخم با استفاده از مواد ضدعفونی کننده و مواد استریل با یک پزشک مشورت کنید تا مشکلی پیش نیاید.
- نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که پیرسینگ زدن باید توسط افراد متخصص در این زمینه با استفاده از وسیلههای مخصوص و بهداشتی انجام شود. به همین دلیل شما نباید در هر محیطی این کار را انجام دهید.
- اگر شما به انواع جنس اکسسوریها مانند استیل و یا نقره حساسیت دارید از این گونه زیورآلات استفاده نکنید تا دچار عفونت و حساسیت نشوید.
مراقبت های بعد از پیرسینگ گوش
پیرسینگ گوش به عنوان یکی از پیرسینگهای محبوب و پرطرفدار به حساب میآید که امروزه اغلب افراد انواع پیرسینگهای گوش را دارند. اما باید توجه داشته باشید که برای انجام این کار به یک پزشک و یا افرادی که در این زمینه تخصص و تبحر دارند مراجعه کنید تا مشکلی برای سلامتی شما به وجود نیاید.
حساسیت در این زمینه به این دلیل است که پیرسینگ گوش با استفاده از ابزارهای خاص و حساسی انجام میشود که در آن سوراخی در بخشهای متفاوت گوش مانند پیرسینگ در حفره گوش، در کره گوش تپه گوش و دیگر بخشهای متفاوت گوش ایجاد میشود و جواهرات مختلف در آن قرار میگیرد.
هنگامی که برای انجام این کار به افراد متخصص مراجعه نکنید ممکن است با استفاده کردن از ابزارهای آلوده و همچنین نداشتن تخصص در سوراخ کردن درست گوش مشکلات زیادی را برای شما اعم از عفونتهای بسیار شدید و زخمهای دردناک به وجود بیاورند. همچنین توجه داشته باشید که قبل از انجام این کار لازم است تا دستگاه به طور کامل ضدعفونی شود تا بیماری به شما انتقال پیدا نکند.
مراقبتهای مهم پیرسینگ گوش
به طور کلی پس از سوراخ کردن گوش شما میتوانید با محلول آب و نمک و یا سرم شست و شو اطراف گوش خود را بشویید. تا زمانی که زخم گوش شما به طور کامل خوب شود از دست زدن به این ناحیه خودداری کنید و قبل از شست و شو حتماً دستان خود را ضدعفونی کنید تا به هیچ عنوان آلودگی وارد این بخش نشود.
همچنین به هیچ عنوان بیش از دو بار در روز محل پیرسینگ خود را شستشو ندهید، زیرا این کار سبب تحریک شدن آن میشود. همچنین لازم است تا به مدت ۲ الی ۳ هفته پس از سوراخ کردن گوش از استفاده کردن از روغنهای متفاوت و پماد اجتناب کنید زیرا این مورد هم میتواند باعث به وجود آمدن عفونت بشود.
مراقبتهای بعد از پیرسینگ بینی
امروزه پیرسینگ بینی هم به عنوان یکی از پیرسینگهای محبوب به حساب میآید که افراد بسیار زیادی آن را دارند. توجه داشته باشید هنگامی که شما مراقبتهای بعد از پیرسینگ را به خوبی انجام ندهید ممکن است عوارض و مشکلات زیادی مانند عفونت بینی و سیاهی اطراف بینی و کبودی به وجود بیاید. در ابتدا باید گفته شود که پیرسینگ بینی هم مانند دیگر پیرسینگها لازم است تا توسط یک پزشک و یا یک فرد متخصص و کار بلد در این زمینه انجام شود.
افراد بسیار زیادی پس از زدن پیرسینگ بینی از انواع تمیز کنندهها و ضدعفونی کنندههای متفاوت مانند بتادین، الکل، کلرهگزدین، پراکسید هیدروژن و یا صابونهای بسیار قوی استفاده میکنند که باید بگوییم این کار کاملا غلط و اشتباه است و شما باید از این نوع ضدعفونی کنندهها دوری کنید.
همچنین از مراقبتهای بعد از پیرسینگ باید به این نکته اشاره کنیم که به هیچ عنوان در آبهای آلوده مانند آب دریا و آبهایی که دارای کلر هستند مانند آب استخر نروید زیرا در این صورت ممکن است محل زخم شما عفونت شدیدی کند. نکته قابل توجه دیگر در زمینه مراقبتهای بعد از پیرسینگ این است که تا مدتی از لوازم آرایشهای متفاوت و کرمهای گوناگون استفاده نکنید تا محل زخم شما عفونت نکند.
مراقبتهای بعد از پیرسینگ ناف
پیرسینگ ناف نیز به عنوان یکی از حساسترین و زیباترین پیرسینگها به حساب میآید که لازم است تا شما به خوبی از آن مراقبت کنید تا دچار عفونت و زخمهای شدید نشوید. قطعاً میدانید که احتمال به وجود آمدن عفونت در پیرسینگ ناف نسبت به دیگر پیرسینگها بسیار بیشتر است. به همین دلیل است که مراقبتهای پس از پیرسینگ بسیار حائز اهمیت و ضروری است.
همچنین باز هم گفته میشود که پیرسینگ ناف باید توسط افراد حرفهای و متخصص انجام شود تا مشکلی به وجود نیاید. اما باید گفته شود که بسیاری از متخصصان پوست پیرسینگ ناف را به هیچ عنوان تایید نمیکنند. به طور کلی مراقبتهای بعد از پیرسینگ ناف شامل موارد زیر است :
- اولین و مهمترین نکتهای که در انجام پیرسینگ ناف باید به آن توجه داشته باشید این است که تمیز کردن و ضدعفونی کردن محل زخم را جدی بگیرید و از مواد ضدعفونی کننده مناسب برای انجام این کار استفاده کنید.
- پس از سوراخ کردن ناف بسیار ضروری است تا شما تا چند هفته از لباسهای بسیار تمیز و بهداشتی استفاده کنید. زیرا لباسهای آلوده و کثیف میتواند سبب ایجاد عفونت بشود.
- سعی کنید که به مدت ۳ الی ۴ هفته اطراف ناحیه ناف را کاملاً خشک نگه دارید و به هیچ عنوان نگذارید که مرطوب بماند زیرا رطوبت یکی از عوامل بسیار مهم به وجود آمدن عفونت است.
مراقبتهای بعد از پیرسینگ لب
پیرسینگ لب هم مانند دیگر پیرسینگهای بینی و گوش به عنوان یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین انواع پیرسینگها به حساب میآید که طرفداران زیادی را دارد. اما پس از انجام پیرسینگ لب لازم است تا شما مراقبتهای بعد از پیرسینگ را به صورت کاملاً جدی رعایت کنید. زیرا پیرسینگ لب در ناحیه بسیار مرطوبی قرار دارد و احتمال ایجاد عفونت در آن بالا است. برخی از مهمترین و اصلیترین مراقبتهای بعد از پیرسینگ لب عبارتند از:
- پس از زدن پیرسینگ لب لازم است تا شما روزی یک بار با استفاده کردن از دهان شویه دهان خود را به صورت کامل بشوویید و آن را استریل و ضدعفونی کنید.
- توجه داشته باشید که تا زمان ۲ الی ۳ روز سعی کنید به هیچ عنوان غذاها و نوشیدنیهای خیلی گرم و داغ میل نکنید.
- پس از پیرسینگ لب به مدت ۷۲ ساعت سعی کنید که حمام نروید.
مراقبتهای بعد از پیرسینگ ابرو
پیرسینگ ابرو نیز به عنوان یکی از جذابترین و محبوبترین انواع پیرسینگها است که در میان آقایان نیز به شدت طرفداران زیادی را دارد و میتواند ظاهری بسیار زیبا و استایل بسیار جذابی را بسازد. پس از پیرسینگ ابرو مانند دیگر پیرسینگها لازم است تا شما محل زخم را با استفاده کردن از محلول آب و نمک به طور کامل شست و شو دهید و به هیچ عنوان دست کثیف و آلوده را به آن نزدیک نکنید.
همچنین از استفاده کردن از مداد ابرو و لوازم آرایشی و انواع کرمها خودداری کنید. زیرا این مواد میتواند سبب ایجاد حساسیت و زخمهای شدید بشود و در نتیجه به عفونت ابرو منجر شود. از دیگر مراقبتهای بعد از پیرسینگ ابرو این است که به مدت چند هفته شما به هیچ عنوان در آبهای کلردار مانند آب استخر نروید و تا چند روز از حمام کردن خودداری کنید.
مراقبتهای بعد از پیرسینگ smile
قبل از هر چیزی باید گفته شود که پیرسینگ لبخند میتواند عوارض بسیار زیادی را به همراه داشته باشد و آسیبهای بسیار زیادی را به ناحیه دهان و دندان و لثهها وارد کند و در بسیاری از موارد ممکن است که حس چشایی فرد را از بین ببرد. به همین دلیل به هیچ عنوان این پیرسینگ به شما توصیه نمیشود و از شما خواهش میشود تا در صورتی که مقدور است از انجام این کار خودداری نمایید.
اما به طور کلی پیرسینگ اسمایل هم مانند پیرسینگ لب دارای مراقبتهای خاصی است زیرا در ناحیه مرطوبی قرار دارد. اول از همه باید گفته شود که این نوع از پیرسینگ حتماً باید تحت نظر یک پزشک انجام شود و با استفاده از مواد شویندهای که پزشک در اختیار شما قرار میدهد شسته شود. همچنین شما باید از میل کردن غذاها و نوشیدنیهای داغ به شدت خودداری کنید.
پیشنهاد مطالعه: روش های تشخیص نقره از پلاتین
سخن پایانی
امروزه پیرسینگها در میان دخترها و پسرهای جوان بسیار پرطرفدار شده است و افراد بسیار زیادی اقدام به انجام این کار میکنند اما نکته بسیار مهم در این زمینه رعایت کردن مراقبتهای بعد از پیرسینگ است.
همچنین شما باید توجه داشته باشید که سلامتی بسیار ارزشمندتر از زیبایی است به همین دلیل شما نباید به هیچ عنوان آن را به خطر بیندازید. به همین دلیل با انجام مراقبتهای بعد از پیرسینگ از به وجود آمدن مشکلات زیاد مانند حساسیت و عفونت جلوگیری کنید.