نقره استرلینگ چیست؟

نقره استرلینگ چیست؟
فهرست مطالب

برای اینکه بدانید نقره استرلینگ چیست ابتدا باید با عیار آلیاژها آشنا شوید. این نوع که به نقره ۹۲۵ نیز معروف است آلیاژی است که از ۷.۵ درصد مس و ۹۲.۵ درصد نقره تشکیل می‌شود. هنگام خرید نقره  جالب است بدانید در ساخت جواهرات و همچنین ظروف زینتی، نقره استرلینگ بیشترین کاربرد را دارد. زیرا این نوع فلز به عنوان یکی از بهترین و مناسب‌ترین آلیاژ‌ها در ساخت زیورآلات و جواهرات حساب می‌آید. تعداد زیادی از انگشترها، گردنبندها و دستبندهای نقره از همین جنس ساخته می‌شود.

 اما نقره‌ای که در ساخت ظروف تزئینی به کار می‌رود از نوعی آلیاژ ۸۴۰ است. ما در ادامه این مطلب اطلاعات بیشتری را در مورد نقره استرلینگ در اختیار شما قرار خواهیم داد.

علامت ۹۲۵ روی نقره استرلینگ چیست؟

همانطور که در قسمت قبلی برای شما توضیح داده شد، نقره استرلینگ  با نام نقره ۹۲۵ نیز شناخته می‌شود. لازم به ذکر است جواهرات و ظروف نقره با اعداد مختلفی نشانه گذاری می‌شوند که نشان دهنده خلوص نقره به کار رفته در آنها است. به عنوان مثال اگر بر روی یک جواهر نقره عدد ۹۲۵ نوشته شده باشد به این معنی است که این جواهر دارای ۹۲.۵ نقره است.

همچنین اگر بر روی یک ظرف نقره عدد ۸۵۰ نوشته شده باشد، به این معنی است که نقره‌ای که در این ظرف به کار رفته است ۸۵ است. چنانچه بر روی یک ظرف یا یک جواهر نقره، عدد ۹۹۹ هک شده باشد؛ به این معنا است که در ساخت این شی از نقره خالص استفاده شده است.

در برخی از مواقع ممکن است که بر روی جواهرات یا ظروف نقره هیچ عددی هک نشده باشد که مشخص می کند آن ظرف یا آن جواهر از نقره ساخته نشده یا نقره استفاده شده در آن بسیار کم است. برای مثال در چنین مواقعی ممکن است آن شی فقط با نقره آبکاری شده باشد.

روش تشخیص نقره استرلینگ چیست؟

طبق گفته‌های ما در قسمت قبلی بر روی جواهرات و ظروف نقره علامت خلوص نقره نوشته می‌شود. اما در بسیاری از مواقع نمی‌توان به اعداد حک شده بر روی این ظروف و جواهرات اعتماد کرد. زیرا ممکن است این جواهرات و ظروف تنها با نقره آبکاری شوند. اما فروشنده و سازنده آنها برای فروش بیشتر با قیمت بالاتر به دروغ بر روی آنها علامت ۹۲۵ را حک کند‌.

به همین دلیل در چنین مواقعی نیاز است تا شما راه‌ها و روش‌هایی را بلد باشید تا بتوانید نقره استرلینگ را از نقره‌های تقلبی و با خلوص بسیار پایین تشخیص دهید. برای انجام این کار روش‌های زیادی وجود دارد. یکی از این روش‌ها که روشی بسیار ساده و پرکاربرد است استفاده کردن از یک آهنربا است.

در این روش ظروف و جواهرات را با استفاده از آهنربا تست می‌کنیم و اگر آنها به آهنربا جذب شدند نتیجه این است که آن جواهر نقره استرلینگ نیست. به دلیل اینکه در آنها نباید به جز نقره و مس فلز دیگری وجود داشته باشد و همانطور که می‌دانید نقره و مس به هیچ عنوان جذب آهنربا نمی‌شوند. در ادامه دو مورد دیگر از مهمترین روش‌های تشخیص این نقره را برای شما توضیح خواهیم داد.

روش تشخیص نقره استرلینگ چیست؟

استفاده از اسید

یکی دیگر از روش‌های تست کردن جواهرات و ظروف نقره این است که آنها را با محلول شورتر تست کنید. این روش کمی تخصصی است و نیاز به مهارت و دقت بالایی دارد. اما به عنوان بهترین و فوق العاده‌ترین روش شناسایی و عیار نقره به حساب می‌آید. اگر می‌خواهید عیار و اصالت نقره را به صورت کاملاً دقیق مشخص کنید، لازم است از عیارسنج یا محلول و یا اسید شورتر استفاده نمایید.

این اسید در فروشگاه‌های فروش انواع تجهیزات صنعت جواهرات پیدا می‌شود. به همین دلیل شما می‌توانید به راحتی آن را تهیه کرده و از آن استفاده کنید. این روش اگرچه ساده است اما کمی خطر هم دارد به همین خاطر توصیه می‌کنیم برای انجام این کار از کارشناس فروش نقره او کمک بگیرید. روش کار کردن با اسید شورتر به این صورت است که شما یک قطره از این اسید را در گوشه‌ای از زیورآلات نقره می‌چکانید و پس از آن منتظر واکنش نقره و اسید می‌مانید.

در صورتی که این اسید رنگ نقره را به رنگ قرمز تبدیل کند، نقره‌ای که شما خریداری کرده‌اید دارای خلوص ۹۹۹ است. اما هنگامی که رنگ نقره شما به رنگ سفید متمایل باشد، نقره شما نقره استرلینگ یا همان نقره ۹۲۵ است. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که اگر در این آزمایش رنگ نقره به سمت سبز متمایل به آبی باشد نقره موجود در آن دارای ناخالصی است.

استفاده از آب اکسیژنه

یکی دیگر از روش‌های بسیار فوق العاده برای تشخیص نقره استرلینگ استفاده از آب اکسیژنه است. استفاده کردن از آب اکسیژنه نسبت به روش قبلی راحت‌تر است و خطرات آن را ندارد. به همین دلیل است که شما می‌توانید این کار را به راحتی در منزل خود هم انجام دهید. به صورتی که انگشتر یا دستبند و یا گوشواره نقره خود را در داخل ظرفی که حاوی آب اکسیژنه است قرار بدهید. پس از آن بعد از گذشت چند دقیقه حباب‌هایی از اطراف آن به سمت بالا می‌آید که نشان دهنده خلوص نقره شما است.

تفاوت علامت هک شده در نقره استرلینگ با پلاتین

هنگامی که نقره و پلاتین را در دست خود بگیرید در همان نگاه اول کاملاً همرنگ به نظر می‌رسد. زیرا هر دوی آنها آبکاری می‌شوند و تشخیص اولیه آنها بسیار سخت و دشوار است. همچنین می‌دانید که روی نقره‌های استرلینگ نشان هویتی S قرار دارد. همانطور که در قسمت‌های قبلی گفته شد نشان هویتی نقره خالص ۹۹۹ و برای نقره استرلینگ ۹۲۵ است. اما عدد هک شده روی پلاتین ۸۰۰ یا ۹۵۰ است. در این صورت می‌توانید به سادگی با استفاده از این اعداد نقره استرلینگ را از پلاتین تشخیص دهید.

پیشنهاد مطالعه: آبکاری رادیوم چیست با مزایا و کاربردهای آن آشنا شوید

سخن پایانی

قبل از خرید نقره موارد بسیار زیادی وجود دارد که لازم است تا شما به آن توجه داشته باشید که یکی از مهمترین آنها اصل بودن نقره است. با توجه به مطالبی که در قسمت‌های قبلی گفته شد شما می‌توانید با استفاده از برخی روش‌ها نقره استرلینگ و اصل را از نقره ناخالص تشخیص دهید. اما توصیه می کنیم برای خرید حتماً به مراکز معتبری مراجعه کنید که به فروشنده اعتماد داشته باشید و بدانید که نقره‌ای با کیفیت بالا و اصل را به شما می‌فروشد.

نویسنده: محمد رضا سعیدی

من محمدرضا سعیدی هستم. چندین سال است که در زمینه خرید و فروش نقره و زیورآلات نقره مشغول به فعالیت هستم. سعی می کنم آخرین تجربیات و اطلاعات کسب کرده خودم رو در بلاگ سایت منتشر کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری
هاشمیان مگ
/

HB Magazian

به دنبال محصول خاصی میگردید؟